sábado, 19 de marzo de 2011

Stilton, Geronimo Stilton



Aquest ratolí cap de la redaccio de l'Eco dels Roedors, és un geni! I no ho dic perqué m'hagi llegit cap dels seus llibres. I ara! Us explico de qué ve la història.

Resulta que per finals de desembre la meva nena gran fa anys, i es clar, no té el mateix sentit celebrar l'aniversari amb els pares, tiets i padrins, que amb els companys d'escola. Així, que com sempre a la setmana de tornar a classe, ella convida als amics a casa. I vet-ho aquí, que un d'ells li va regalar un exemplar del seu llibre preferit: "no volies Vacances, Stilton?".

Al començament, embriagada de regals, festa i amics, no li va fer gaire gràcia el llibre. Vaja, ni fu ni fa. Però aquest any, l'any de "primer de primària", a escola, cada setmana han de llegir un llibre dels de vaixell de vapor de color blanc. Res complicat, però que els ajuda a agafar el ritme de la paraula escrita. Doncs, bé, com tots nosaltres sabem, no és el mateix llegir una cosa imposada que una cosa per gust, i va començar a intercal·lar la lectura d'escola amb aquell llibre tan estrany del ratolí Stilton.

I cada vegada en llegia més, i més, fins al punt que ho feia al cotxe, esperant que obrissin les portes de l'escola, en qualsevol descans de qualsevol cosa, etc... Fins, al punt de dir-nos: quan acabi aquest llibre en voldré un altre, però més llarg perqué no s'acabi tan depressa, eh!


I avui tota contenta, ha acabat el llibre, i ha anat tooooota il·lusionada a la llibreria a pel llibre gros d'en Geronimo Stilton. L'ha volgut agafar en castellà ella mateixa! I el següent diu que serà en català per anar aprenent.

Estic contenta, orgullosa, i moltes coses més. I les que sou mares ho sabreu entendre, doncs quan veieu com es fan grans, i com es van il·lusionant per coses que molts diuen dificil, es molt grat de veure. I mira que encara hi ha, digue'm-ne ignorants, que diuen que això no són llibres, doncs hi ha massa dibuix, massa lletra gran i rara etc etc, és que no han agafat mai un llibre, ni han gaudit de llegir fantasia. O com a mínim, ho han oblidat molt depressa.

Estic segura que el Geronimo Stilton és el que va ser fa uns deu anys, el Harry Potter per a molts nens i nenes.

Com a mare recomano, no forçar, perque les coses no surten com volen si es fan d'aquesta manera, però si regalar o ajudar a escollir agafar un llibre d'aquest ratolí.

2 comentarios:

  1. M'alegro motiiiiiiisssim! que s'hagi animat a llegir i sobretot que hagi sigut ella mateixa, ja veuràs com d'aqui 3 dies et parla com una vella!!!! jajaja

    Petons

    ResponderEliminar